Супер “зелени” композиции на TRANSPRESS свалят разхода на гориво до 16,7 л на 100 км с 14 тона товар

Транспрес постигна рекордно нисък разход на гориво от едва 16,7 л на 100 км с товар от 14 тона с най-новите си “зелени” композиции. Резултатът е измерен в рамките на сравнителни тестове във фирмата с камион Volvo FH 460 и ремарке Berger Ecotrail по маршрут София-Бургас-София.

В тестa са участваха трима професионални шофьори, които са изминаха общо 11 000 км с новите композиции за период от 13 и 29 май. Средният разход, който отчитат, е 19,8 л на 100 км при средна скорост от 83 км/ч и товар от 14 тона. Измерването е направено със системата за управление на автопарка на Volvo – Dynafleet.

„Тези резултати са изключителен успех и са съизмерими с най-добрите нива в световен мащаб. Гордеем се с това постижение, защото то е реалният резултат от многогодишните ни усилия и цялостната ни визия за постигане на максимално ефективни транспортни решения с грижа към природата. Това е и тенденцията на глобално ниво, а ние доказахме, че не просто я следваме, а можем и да дадем своя принос.”, обяснява управителят на Транспрес Веселин Стоянов.

Най-новите “зелени” композиции на Транспрес бяха асемблирани след задълбочено проучване на пазара, добрите практики и възможностите за създаване на оптимални индивидуални решения. По проекта работи вътрешен екип на компанията, който включва специалисти от различни обасти, включително професионални шофьори. От голямо значение е максимално ефективното използване на най-новите технологии и софтуерни решения и доказателство за това е, че в рамките на тестовия проект при 80% от времето за шофиране е използван автопилот.

Асемблирането на супер “зелени” композиции е част от цялостната политика на Транспрес за търсене на икономични и екологични решения.

Последни новини