Даниел Василев спечели българското Optifuel Challenge

Даниел Василев, представител на фирма „Транспрес“ ООД, се класира първи на българския финал на състезанието по ефективно шофиране на Renault Trucks – Optifuel Challengе 2014. Той преодоля състезателното трасе с най-добро съотношение между разход на гориво и скорост, управлявайки товарен автомобил от новата гама Т на Renault Trucks.

Резултатите  в състезанието бяха формирани на база на сравнителен анализ на средната скорост и средния разход на гориво, с които всеки участник е преминал трасето. Титлата си оспорваха шестимата с най-добър резултат от полуфиналните серии, в които участваха 18-те най-добри състезатели от регионалните кръгове в Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград и София.

Предстои Даниел да представи страната ни на глобалния финал на Optifuel Challengе във Франция през октомври тази година. Преди това той заминава за Полша, където ще премине и допълнително обучение заедно с останалите победители от състезанията в страните от Централна и Източна Европа.

„Спокойствието, предварителната стратегия и практическият опит, който имам в ежедневната работа, ми помогнаха да спечеля въпреки сериозната конкуренция. Надявам се да покажа най-доброто и във Франция”, обясни шампионът Даниел Василев. „Тази победа е логичен завършек на системните усилия, които полагаме в компанията, за оптимизиране разхода на гориво и съответно за постигане на по-добри бизнес резултати. Всички наши шофьори са преминали през специализирани обучения, залагаме на интелигентни машини, софтуерни решения и системи за управление на автопарка като Optifleet, които ни позволяват да правим постоянен анализ”, допълни Веселин Стоянов, Управител на „Транспрес” ООД.

Състезанието Optifuel Challenge е посветено на намаляването на разхода на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко, Русия и Тунис. У нас Optifuel Challengе се провежда за втори път, като право на участие в него имат всички шофьори с валидна шофьорска книжка категория C + Е

Голямата награда за българския финалист в Optifuel Challenge е ваучер на стойност 1000 евро за продукти и услуги с марката Renault Trucks, а собственикът на компанията, в която работи, ще получи влекач Renault от гамата Т за безвъзмездно ползване за срок от 3 месеца.

Последни новини