Социална отговорност

В Транспрес изградихме своите корпоративни ценности поставяйки акцент върху лоялност и ангажираност, взаимно доверие и уважение, постоянен стремеж към усъвършенстване и новаторство, грижа за околната среда. Всекидневно ние се придържаме към тях и по този начин се развиваме и растем като професионалисти.

С натрупания опит през годините се убедихме, че пътят към корпоративната устойчивост неминуемо минава през социалната отговорност. И тъй като смятаме, че добрите примери следва да се споделят, решихме да ви разкажем малко повече за каузите, които подкрепихме през годините.

„С тениска на бала“

През 2014-та дадохме своя принос и за кампанията на Български Червен Кръст „С тениска на бала“. Инициативата стартира през 2013 когато група ученици решава да загърби суетата и да отиде с тениска на бала си. Добрият пример веднага бива последван и в крайна сметка цял випуск се появява на празника си не с лъскава рокля или костюм, а с най-обикновена тениска. Спестените средства намериха много благородна реализация – дадоха възможност на сираци абитуриенти да продължат образованието си. Макар вече преминали времето на балните вълнения, ние от Транспрес подкрепихме инициативата и заедно със стотиците други дарители помогнахме на 19 младежи, лишени от родителска грижа, да продължат своето образование и да получат шанс да се развиват в избраната от тях сфера.

„Шоколад“

През изминалата година ние от Транспрес зарадвахме над 300 деца със сладки лакомства в общо 7 дома за деца в неравностойно положение. Куриерите ни доставиха над 400 кашона с вафли и бисквити за малчуганите като предизвикаха много усмивки и топли емоции.

„Да изчистим България“

През 2013 се включихме в зелената инициатива „Да изчистим България за един ден“. Въоръжена с найлонови пликове и ръкавици, нашата сговорна дружина щурмува боклуците в полите на Витоша и остави след себе си чисти тротоари и освежени полянки. И понеже знаем, че един ден в годината не е достатъчен, за да поддържаме природата чиста, в Транспрес прилагаме разделно събиране на отпадъци и се грижим всеки служител да дава своя личен принос в това да пази околната среда, защото това е един от приоритетите в нашите фирмени ценности.

„Деца играят вън“

През 2008-ма и 2012-та г. спонсорирахме материално-технически организирането на турнир по футбол за деца от 5 до 7 годишна възраст на Футболен клуб Лъвчетата (2008 г.) и Олимпия футбол клуб (2012 г.). Турнирите бяха проведени в духа на екипност и спортсменство и децата успяха за миг да се почувстват като истински футболни звезди на своя малък импровизиран Камп Ноу.

„На две колела“

Въпреки, че нашите возила са с доста повече от две колела, от пет години насам Транспрес е един от основните спонсори на МТБ Велоклуб Зарата – клуб, който се стреми да популяризира колоезденето и по-специално в планината, сред природата. Често колоездачи от велоклуба участват в различни надпревари както в България, така и в чужбина, а ние споделяме с ентусиазъм и гордост всеки техен успех. Последният е от Румъния, където сред 4000 участника, Николай Костадинов от "Зарата" се класира на 77-мо място.

2.81
21.03.2023
21.03.2023
21%

Чат сесия